I din kundvagn:
Kundvagnen är tom
Dela denna sida på:
FacebookTwitterLinkedInGoogle BookmarksMyspaceTumblrRedditGoogle ReaderDiggDeliciousBlinkListStumbleUpon

Konsten att nå sina mål


Sveriges populäraste tipsbrev om personlig utveckling
(prenumerera gratis själv längre ner på den här sidan)


Det finns en nyckel som är viktigare än alla andra när det gäller att nå dit du vill – det är att du har bestämt vart du ska. När du bestämmer var du ska så vet du också vad som kommer att krävas för att du ska nå fram. Du måste lära dig att sätta bra mål. Det kan kännas lite löjligt att sitta ensam och planera för framtiden, men om du gör det en gång i månaden så tvingas du att tänka till lite och det är det som är hela idén.

Så här ska du göra:

Bestäm först vad du vill ha. Pengar, mer fritid, roligare jobb än idag, roligare kunder, kunder som bryr sig mer om kvalitet än vad det kostar. Vad vill du ha?

1. Skriv ner dina mål. När du gör det blir det som ett åtagande mot dig själv att faktiskt åstakomma något, samtidigt som du har en chans att göra klart för dig själv vad dina mål är

2. Var specifik i dina mål. Se till att det går att mäta det du anger som mål. ”Jag ska sälja mer” är inte specifikt. ”Jag ska sälja för 100 000 till varje månad” är vad du är ute efter. Fokusera dina mål på vad du vill ha, inte vad du saknar. Målen ska vara positiva och konstruktiva.

3. Sätt ett datum för när målet ska vara nått.

4. Tänk i fördelar. Tänk på vad du har att vinna på att nå dina mål. ”Jag ska ha fem nya stora kunder före den 31 maj”. Skälet till att du vill ha fem nya kunder är att du vill ha referenskunder att slå i skallen på företag som ännu inte vill anlita dig.

5. Fundera över vilka hinder som finns för att du ska nå dina mål. Hur ska du göra för att övervinna dem. Utvärdera olika möjligheter att nå fram och bestäm dig för en eller flera sätt att få jobbet gjort

6. Gör en plan för vad exakt du ska göra för att nå fram. Ringa 10 samtal extra om dagen kanske, eller skaffa en samarbetspartner som kompletterar det du säljer. Skriv också ner en belöning till dig om du når målet.

7. Sätt ett startdatum för din plan. Ta helt enkelt det första och mest logiska steget för att att komma närmare målet. Tryck ner gasen och bestäm dig för att inte titta åt sidorna förrän du är framme.

8. När du är framme – belöna dig själv på något bra sätt och njut av framgången.

Lästips som andra gillat

Konsten att sätta smarta mål - och att nå dem

”Boken fick mig att öppna ögonen för att jobba mer målinriktat. Den här boken ligger nu som grund i vårt nya tänk när vi ska presentera vår marknadsplan. Mycket lättläst och bra bok.”
Jonas Andersson, Scantec Lab

"Jag har använt boken vid uppsättning av affärsmål för en enhet och den har hjälpt mig med principer och guidelines, Boken gav mig tankar att reflektera över när det gäller målsättningar.”
Ronny Eryd

”Den tog upp både jobbet och privat, allt hör ju ihop. Jag fick veta för ett år sedan via en utvärdering att jag inte var så strukturerad. Jag chockade mig själv och min omgivning. Men när jag började fundera lite på det så var det nog ganska sant. Jag är duktig på att kasta upp bollar men inte att ta ner. Jag måste börja jobba med mål så jag vet att jag kommer i mål och att jag jobbar mot rätt mål. Det är ett pågående arbete kan jag säga. Jag här läst flera böcker från ert förlag och det jag tycker bästa om är böckerna är korta och koncisa, lull-lullet är bortskalat. De innehåller praktiska tips för att komma vidare. De är dessutom roliga att läsa vilket höjer värdet ytterligare.”
My Oscarsson, Saferoad

"Boken har hjälpt mig med att stanna upp och fundera på vad jag vill, och hur jag på ett målmedvetet sätt kan ta mig dit. Jag ska nog gå tillbaka till boken då och då, det kan löna sig."
Pernilla Jansson, Ateljé Smått & Mått HB

”Boken har hjälpt mig att skapa bättre beslutsunderlag i mitt företagande. Jag har lättare att hålla rätt kurs och följa en plan. Boken var pedagogisk och bra.”
Appelgren, Arevenue

”Boken var en effektiv och innehåll inspirerande sammanfattning av ett viktigt ämne. Jag använder mig av ”målkedjor” när jag sätter upp mål, vilket leder till bättre måluppfyllnad.”
Peter Magnusson, Marinshopen R.M. AB

Läs mer om boken och vad fler läsare tycker här...

Om artikelförfattaren:

Stefan Ekberg har skrivit ett fyrtiotal böcker om företagande och personlig utveckling och har grundat Bokförlaget Redaktionen


Vill du lägga den här artikeln på din egen blogg eller hemsida?
Vi delar gärna med oss av innehåll men vill gärna ha en klickbar länk till den här sajten i slutet av artikeln där du lägger upp den - av ren artighet såklart, men också för att Google skapar problem för både din och vår sajt annars (Google gillar inte kopierat innehåll utan länkar till ursprungskällan och kan ranka ned både dig och oss). Skicka också ett mail till stefan@redaktionen.se så vi vet


Artikeln är skyddad med Google authorship


Veckans samvetsfråga:
När allt är sagt och gjort - har du då sagt mer än du har gjort?


Vill du ha fler liknande tips en gång i månaden?
Prenumerera gratis på månadsbrevet Smartare Liv här:

Lev smartare och ha det roligare
Du får konkreta tips om allt från personlig utveckling, praktiska råd om dina pengar, familjeliv och jobbet - allt för att du ska kunna leva ett smartare liv.

Smartare liv startade så sent som hösten 2012 och har drygt 7 000 prenumeranter

Det är helt gratis att prenumerera och du kan avsluta prenumerationen när som helst

EXTRA BONUS - som prenumerant är du med i månadsutlottningen av bokpaket med smarta böcker från Ego förlag om att leva ett smartare liv.

Här kan du se om Nyhetsbrevet Smartare liv är något för dig.

Fyll i din e-postadress i rutan:
Kom ihåg att alla uppgifter du lämnar till oss: namn, postadress och e-postadress - stannar i företaget. Din adress kommer inte att säljas, bytas eller delas med andra företag, organisa-tioner eller privatpersoner.